vineri, 17 ianuarie 2014

Supa crema de broccoli

   Supele crema sunt la loc de cinste la noi in bucatarie, ne umplu castroanele ori de cate ori avem pofta de ceva rapid, sanatos, fin si savuros.Adica destul de des!

  Zic eu ca orice supa crema trebuie neaparat innobilata cu o mana de crutoane aurii facute in casa si dreasa cu o smantana grasa.Ele sunt "sarea din bucate"!

  Azi personajul principal din supa familiei este broccoli.

   Broccoli este leguma miraculoasa, cu proprietati anticancerigene si antioxidante si este, printre multe altele, o sursa importanta de caciu, vitamina A, acid folic, vitamina C.

Ingrediente
un broccoli
o ceapa
un morcov
o jumatate de telina mica
o radacina patrunjel
un ardei rosu



  "Facerea" este cate se poate de simpla:se curata si se spala legumele, se taie in bucati mari, asa ca pentru oameni nepriceputi in ale taierii fine ori grabiti ca si mine si se pun la fiert in oala cu aproximativ trei litrii de apa.Intregul broccoli, atat inflorescenta cat si tijele, se pune la fiert putin mai tarziu, cand legumele sunt pe jumatate gata.

  In jumatate de ora, legumele trebuie sa fie fierte, asa ca scoatem doar telina si punem in actiune blenderul asupra celorlalte legume.


   Acestea fiind spuse ne mai trebuie doar un castron adanc, o lingura zdravana de smantana adevarata, crutoane din belsug si sanatate multa ca pofta sigur o sa avem!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu