Azi am avut oaspeti si am vrut sa-i impresionez cu o reteta de briose extraordinar de bune, inspirata din creatiile lui Jamie Oliver.
Este vorba de briose cu ciocolata, nuca si merisoare uscate, usor moi in interior, briose decadent de bune, briose ce te fac sa cazi in pacatul gustului dulce sublim si al caloriilor multe....dar merita degustate si savurate...una si inca una, si iar alta...
Ingrediente
250g unt
200g ciocolata neagra(minim 55% unt de cacao, maxim 85% in compozitie)
o cescuta nuci maruntite
o cescuta de merisoare uscate
80g cacao
65g faina
un praf de copt
300g zahar pudra
4 oua
o vanilie lichida
Pasii sunt urmatorii:incingeti cuptorul la 180 grade.Maruntiti nucile grosier si rehidratati merisoarele in apa amestecata cu un strop de coniac(trebuie sa mearga whisky, brandy sau cam orice alcool de calitate).Topiti ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu untul la bain-marie.Amestecati pana cand ciocolata rezultata devine una cu untul, lichida si lucioasa.Adaugati nucile, merisoarele si vanilia.
Separat, se amesteca, faina, praful de copt, cacaoa, zaharul iar rezultatul se adauga peste ciocolata topita, nucile si merisoarele de mai devreme.Cele paru oua ramase se bat intr-un bol si se amesteca in mixtura finala.
Compozitia usor lipicioasa se pune cu o lingura in formele de briose si se tine la cuptor la 180 grade, fix 17 minute.Temperatura si timpul sunt foarte importante pentru ca briosa sa aiba o consistenta usor lichida si lipicoasa in interior, ceea ce o face speciala si delicioasa in acelasi timp.
Pofta prea buna sa aveti!
Este vorba de briose cu ciocolata, nuca si merisoare uscate, usor moi in interior, briose decadent de bune, briose ce te fac sa cazi in pacatul gustului dulce sublim si al caloriilor multe....dar merita degustate si savurate...una si inca una, si iar alta...
Ingrediente
250g unt
200g ciocolata neagra(minim 55% unt de cacao, maxim 85% in compozitie)
o cescuta nuci maruntite
o cescuta de merisoare uscate
80g cacao
65g faina
un praf de copt
300g zahar pudra
4 oua
o vanilie lichida
Pasii sunt urmatorii:incingeti cuptorul la 180 grade.Maruntiti nucile grosier si rehidratati merisoarele in apa amestecata cu un strop de coniac(trebuie sa mearga whisky, brandy sau cam orice alcool de calitate).Topiti ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu untul la bain-marie.Amestecati pana cand ciocolata rezultata devine una cu untul, lichida si lucioasa.Adaugati nucile, merisoarele si vanilia.
Separat, se amesteca, faina, praful de copt, cacaoa, zaharul iar rezultatul se adauga peste ciocolata topita, nucile si merisoarele de mai devreme.Cele paru oua ramase se bat intr-un bol si se amesteca in mixtura finala.
Compozitia usor lipicioasa se pune cu o lingura in formele de briose si se tine la cuptor la 180 grade, fix 17 minute.Temperatura si timpul sunt foarte importante pentru ca briosa sa aiba o consistenta usor lichida si lipicoasa in interior, ceea ce o face speciala si delicioasa in acelasi timp.
Pofta prea buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu