sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Curatarea nasului bebelusilor si copiilor mici


 
   Curatarea nasucului poate parea dificila pentru parintii incepatori si cu siguranta este deranjanta pentru bebelusul mic sau mare.Dar odata terminata treaba, bebelusul va fi mult mai linistit, ii va fi mai usor sa respire, sa manance si sa doarma.

   Asa ca noi folosim, in caz de secretie nazala mai abundenta sau pe romaneste mucisori lichizi, urmatoarele:
  • apa de mare(solutia salina este preferata pentru ca ajuta la decongestie si la diminuarea inflamatiilor mucoasei nazale)sau ser fiziologic; ambele sunt utile in a fluidiza mucozitatile pentru o extractie mai usoara.
  • pompita de cauciuc(para) sau batista bebelusului(un recipient cu furtunas care se monteaza la aspiratorul casei ).Pentru mucisorii lichizi sau aflati in adancime, in partea din spatele gatului, am folosit cu succes batista bebelusului;daca zgomotul aspiratorului este prea deranjant pentru bebelusul vostru, exista in farmacii o batista a bebelusului care functioneaza pe baza "de tras cu gura" la celalalt capat.
   Pentru o extragere sau o aspirare mai usoara, secretiile trebuie inmuiate cu ser fizilologic sau cu solutie salina.Procedam asa:
  •  ii punem cate doua picaturi de ser sau solutie salina bebelusului in fiecare nara si incarcam sa ii tinem capul nemiscat cateva secunde, ca solutia salina sa patrunda pe canal si sa inmoaie mucozitatile.
  • daca folositi pompita, strangeti para de plastic a acesteia pentru a iesi aerul, introduceti cu grija varful de cauciuc in nara bebelusului si dati-i drumul incet pentru a trage tot mucusul.
  • daca folositi batista bebelusului, conectati dispozitivul cu partea potrivita la tubul aspiratorului iar capatul opus, capul de aspiratie, se introduce in nasucul bebelusului.Acest dispozitiv regleaza singur puterea de aspiratie a aparatului deci nu prezinta nici un pericol pentru bebelus.
   Toate componentele trebuie igenizate dupa folosire prin spalare cu apa calda si sapun(cat copilul a fost foarte mic, noi le-am sterilizat prin fierbere sau oparire).

Pentru ajutor prin imagini urmariti filmuletul:

http://www.babycenter.com/2_how-to-use-a-bulb-syringe-to-clear-your-babys-mucus_10357065.bc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu