miercuri, 8 ianuarie 2014

Silueta si sanatate dupa sarbatori



   Ca in fiecare an, am iesit si din perioada asta vesela si plina de belsug pe mese, cu ceva colacei, sunculita si grasime in plus.De fapt, cam ce am consumat, nu?!Pana la urma se adeveresete treaba cu "esti ceea ce mananci"!

   Nu am masurat in kilograme, dar simt plusul sau surplusul din plin in corp, s-au sesizat chiar si blugii mei preferati, care se simt deodata prea mici pentru mine...Asta este, ne analizam pierderile si ne regrupam, ca niste soldatei disciplinati la dieta!

   Cred,in primul rand, ca trebuie actionat imediat dar nu drastic.Pana la urma nu mai este vorba de doua, trei kilograme in plus ci este vorba de curatarea organismului dupa bombardamentul cu carnati, fripturi si torturi.Este vorba de sanatatea de acum si de pastrarea ei pe termen lung!

   Mai mereu in aceasta perioada simt nevoia de a manaca ciorbe acre, supe clare sau orice fel de verdeata, salata, leguma sau fructa.Este pofta mea dar pana la urma, este nevoia organismului care isi cere dreptul la curatare, ingrijire si sanatate.

   Putem incerca impreuna sa ne revenim fizic, se ne recastigam increderea in armonia trupului si sa ne pastram echilibrul, atat de fragil, in organism.

   Pentru a scapa de tentatiile culinare si implicit de kilograme trebuie, in primul rand, sa scapam de tentatiile din frigider si debara.Toata lumea mai are ramasite prin frigider, ale ospaturilor recente, cate un sirag de carnati, ceva sunculita afumata de la bunica sau cozonac, bomboane de brad si ciocolata primita cadou;ce nu ati apucat sa infulecati donati, faceti cadou, bucurati copilul vecinei!Dar din dar se face, iar pentru corpul nostru este un adevarat dar sa nu ii mai furnizam si alte calorii!

   Daca aveti o bicicleta, folosit-o, iarna asta inca permite, daca nu incercati mersul pe jos!Da, daca nu stiati chiar si mersul pe jos arde calorii, limpezeste gandurile si mentine bun tonusul general.Noi, mamele, stim prea bine, turele nenumarate cu caruciorul ne-au ajutat la mentinerea si imbunatatirea formei fizice.Daca nu aveti inca bebe, adoptati un caine, va avea el grija de plimbarea voastra din fiecare zi!

   Dati o raita prin piata de cartier si cumparati fructe si legume proaspete.Conusmati-le ca atare sau transformati-le in supe crema, ciorbe dulci sau borsuri acre, numai bune de energizat si de incalzit in perioada rece.Umplu stomacul, nu ingrasa, hidrateaza si reancarca organismul slabit cu vitamine si minerale.

   Sala e sfanta, fie ca este vorba de aerobic, kangoo, tae bo, zumba, sau orice fel de sport intr-o structura organizata, impartasit cu alte "colege de suferinta" si ghidat de cineva profesionist, care stie sa motiveze si stimuleze, este o mana cereasca pentru corpul tau dupa sarbatori si oricand.Faceti un sport!Stiu, timpul asta, bate-l vina, mame sau nu, niciodata nu e timp!Faceti un efort, nu veti regreta, pe langa corp si starea de spirit va va fi vizibil imbunatatita.Daca totusi nu este timp si nici nu sunt bani, incercati abdomene si genoflexiuni in sufrageria de acasa, orice fel de miscare este benefica.

   Mancati dimineata, ceva usor, iaurt cu cereale simple, o felie cu gem si un ceai, fructe cu biscuiti integrali, un ou fiert cu branzica slaba, ce vreti voi si ce va permite timpul sa incropiti.Micul dejun alimenteaza rezervorul de energie pentru intreaga zi si oricum, daca sarim peste el, nu numai ca decalam  mesele urmatoare dar vom manca considerabil mai mult.

   Corpul trebuie sa nu fie stresat pentru a va asculta, trebuie sa aiba timpul necesar de repaus pentru ca al nostru creier sa nu transmita mesaje disperate:" sunt obosit, mi-e foame, da-mi sa mananc!"Asa ca hai sa ne odihnim, opt ore pe noapte, daca se poate si mai mult, pentru corp cat si pentru fata noastra!Cum se spune" somnul de frumusete", nu?dupa atatea petreceri si ore furate de somn pana si pungile si cercanele de sub ochi trebuie sa dispara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu