joi, 2 ianuarie 2014

Cadoul de sub brad-Larousse Gastronomique

   Putine lucruri materiale, primite cadou, ma fac sa tremur de emotie si sa ma bucur ca un copil, iar o selectie rapida ma duce cu gandul la doua lucruri:cartile si bijuteriile.

   Sigur, suna un pic contrastant, dar cum o bijuterie este pretioasa asa si o carte poate fi un fel de nestemata.Ambele imi definesc gusturile si caracterul pentru ca pretuiesc lucrurile valoroase, unice, care spun o poveste printr-un rand sau cu o sclipire, care asteapta tacute pe noptiera sa fie purtate, unele in suflet, altele pe trup!

   Anul acesta, sotul meu m-a bucurat nespus cu o carte minunata: LAROUSSE GASTRONOMIQUE-biblia culinara a orcarui pasionat de gusturi diverse, savoare si culoare in farfurie si iubire pentru mancare in general.

   Din cate am rasfoit, cartea aduna, nu numai retete din intreaga lume, ci si stiluri culinare, arta gastronomica, istorie a preparatelor si a oamenilor care si-au pus amprenta in acest domeniu, regiuni recomandate pentru ingrediente alese, tehnici mai noi sau clasice de gatit...ce sa mai enumar, cartea este o adevarata enciclopedie ce contine TOTUL privind domenul CULINAR!

Recomand pasionatilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu