marți, 26 noiembrie 2013

Aluat bun pentru pizza si altele

   In cautarea unui aluat perfect pentru o pizza perfecta am descoperit o reteta de-a lui Jamie Oliver.Subtire si fraged in acelasi timp,aluatul acesta s-a dovedit a fi pe gustul alor mei.Mai mare bucuria a fost ca,aluatul respectiv,odata plamadit,se poate pastra la congelator pentru a ne usura munca data viitoare cand avem pofta de o pizza rapida.

   Ne trebuie:800g faina,200g gris,o lingura sare,o lingura zahar,2 pachetele drojdie uscata,apa calda,putin ulei masline.Puneti faina si grisul intr-un vas incapator,faceti o adancitura in mijloc in care adaugati zaharul,sarea,drojdia.Adaugati putina apa calda peste cele trei, amestecati usor pentru a se dizolva si repartiza uniform in toata compozitia.Continuati sa adaugati apa si sa amestecati usor cu o mana pana incepe sa se lege aluatul.Picurati peste aluatul rotunjor putin ulei de masline,framantati cum va pricepeti cam cinci minute,apoi lasati-l sa se odihneasca si sa creasca cam o jumatate de ora.Aluatul dospit il impart in cinci bucati;ce nu folosesc pe moment,infoliez si congelez.

   Am folosit acest aluat cu succes si la placinta cu carne sau placinta cu legume iar congelarea mi se pare o ideee geniala pentru mame ocupate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu