miercuri, 4 decembrie 2013

Supa crema de linte rosie

   Incerc mai mereu sa gatesc sanatos, simplu si rapid.Azi, in doi timpi si trei miscari, am facut o supita satioasa si extrem de gustoasa, avand ca ingredient principal lintea.

   Lintea, inrudita cu fasolea, dar mult mai usor de pregatit decat aceasta, abunda in fibre, magneziu, acid folic si fier, este saraca in calorii si foarte de bogata din punct de vedere nutritional.Este extrem de benefica pentru mamele care alapteaza, hranitoare si datatoare de energie pentru copiii aflati in perioadele de crestere.

   Avem ingredientele:o cana de linte rosie, pusa la inmuiat cu o ora inainte de fierbere, o ceapa mare, un cartof, un morcov, o bucata de telina, o jumatate de lamaie,sase cani de apa, patrunjel.


   Cat de simpul este:se pun la fiert:morcovul, cartoful, telina, ceapa.Dupa 15 minute se adauga lintea spalata si inmuiata, o lingurita de sare si se mai fierbe la foc potrivit cam 30 de minute.

   Scoatem telina si blenduim totul pana cand zeama, magic, devine onctuasa dar cremoasa, ideala pentru zile cu bruma sau turturi.Stoarcem o jumatate de lamaie, piperam si adaugam patrunjel.

Gata supa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu