luni, 9 decembrie 2013

Crutoane din paine

   Cumparam prea multa paine in raport cu al nostru consum de familie cu trei membrii.Nu stiu cum se intampla, mie mi-e pofta de franzela dar cumpar si paine cu seminte pentru Natalia, al meu barbat vine si el acasa cu o paine neagra si uite asa, avem mmuullttaa paine.Inevitabil se usuca sau se aproprie de termenul de expirare si uite cum se ingrasa Azorel al bunicii!
 
   Solutia mea a venit odata cu o supa crema care mi s-a parut ca ar mai fi mers cu ceva:crutoane, da!dar nu le aveam in casa, aveam paine in schimb, mmuullttaa paine.

   Pentru crutoane bune home made va trebuie paine taiata in bucatele mici, de orice fel, cat sa acopere o tava mare, doi catei de usturoi, suficient pentru a le da crutoanelor o aroma subtila si placuta, oregano si busuioc uscate, ulei de masline.

   Frecati cateii de usturoi in mojar cu un praf de oregano si unul de busuioc, adaugati ulei de masline cat sa incece si sa sporeasca aromele, sare si gata "dressingul".

   Ungeti cu o pensula bucatelele de paine, acoperindu-le cu amestecul "usturoiat" si hop cu ele la 180 grade.

   Mai rasfirati-le din cand in cand, pana se rumenesc uniform.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu