Rapid, rapid, rapid...rulada cu gem la alegere pentru pitici, mamici si tatici.
Sa vedem,trebuie 3 oua, trei linguri zahar, trei linguri faina ,doua linguri ulei, o lingurita praf copt, putina vanilie lichida, coaja rasa de lamaie.
Separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma cu praful de sare si apoi ,treptat, cu cele trei linguri de zahar.Gabenusurile le frecam cu o lingura de ulei si apoi le amestecam cu albusurile batute spuma, cu grija si delicatete, pentru a nu strica volumul acestora.Adaugam faina in ploaie, vanilia si iata rezultatul:
Capitonam tava 20x30 cu hartie de copt unsa cu putin ulei si turnam uniform compozitia.Merge la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute.
Am gasit prin camara un borcanel uitat de gem de caise care s-a dovedit o minunatie, plin de aroma caiselor carnoase si rumene de tara.Am gandit ca trebuie dres cu putina nuca macinata, cateva picaturi de lamaie si coaja parfumata.
Scoatem aluatul pufos de la cuptor, indepartam hartia de copt, il asezam pe un stergar umed si rulam, doar pentru a-l indrepta catre forma de rulou.Il desfacem, il punem pe o folie alimentara si intindem pe interior compozitia cu gem.Rulam si acoperim cu folie.Rezultatul merge la frigider o ora si odata intarita, rulada se taie in felii mai grosute.
Data viitoare voi dubla cantitatile pentru o tava mai mare de minunatie culinara!
Sa vedem,trebuie 3 oua, trei linguri zahar, trei linguri faina ,doua linguri ulei, o lingurita praf copt, putina vanilie lichida, coaja rasa de lamaie.
Separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma cu praful de sare si apoi ,treptat, cu cele trei linguri de zahar.Gabenusurile le frecam cu o lingura de ulei si apoi le amestecam cu albusurile batute spuma, cu grija si delicatete, pentru a nu strica volumul acestora.Adaugam faina in ploaie, vanilia si iata rezultatul:
Capitonam tava 20x30 cu hartie de copt unsa cu putin ulei si turnam uniform compozitia.Merge la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute.
Am gasit prin camara un borcanel uitat de gem de caise care s-a dovedit o minunatie, plin de aroma caiselor carnoase si rumene de tara.Am gandit ca trebuie dres cu putina nuca macinata, cateva picaturi de lamaie si coaja parfumata.
Scoatem aluatul pufos de la cuptor, indepartam hartia de copt, il asezam pe un stergar umed si rulam, doar pentru a-l indrepta catre forma de rulou.Il desfacem, il punem pe o folie alimentara si intindem pe interior compozitia cu gem.Rulam si acoperim cu folie.Rezultatul merge la frigider o ora si odata intarita, rulada se taie in felii mai grosute.
Data viitoare voi dubla cantitatile pentru o tava mai mare de minunatie culinara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu